You are here

Wat is de KunstKijkroute?

De Kkr heeft in 2017 ook een nieuwe vlag

De KunstKijkroute van Amersfoort is met haar méér dan 20-jarig bestaan één van de oudste open atelierroutes van Nederland.  Een goede reden om de vertrouwde paarse vlag een opfrisbeurt te geven.
Elke derde zondagmiddag in de maanden maart, april, mei en september, oktober, november openen kunstenaars en galeries hun deuren van 13.00 tot 17.00 uur. Veel ateliers hebben ook gastexposanten. Naast het vertrouwde aanbod zijn ook dit jaar weer nieuwe deelnemers toegevoegd: zeven kunstenaars en drie galeries.
Voor het publiek is er dus veel te zien als zij besluiten een culturele wandeling door de stad te maken. Elke KunstKijkroute zondag een andere keuze dan wel route gemarkeerd met de nieuwe wapperende KKr vlag.

19 maart is de 1e KKr-dag (en dat wordt een heel speciale!), daarna 16 april, 21 mei, 17 september, 15 oktober en 19 november is de laatste KKr zondag van 2017. Wij hopen u, in ieder geval, één van deze data in Amersfoort te zien.


Gratis boekje

Jaarlijks worden de ateliers en galeries bezocht door ongeveer 5.000 kunstliefhebbers. Velen maken gebruik van de handige brochure met plattegrond, waarop alle adressen zijn vermeld. Het boekje is gratis te verkrijgen bij 40 afhaalpunten, zoals de VVV, de musea, winkels en horeca (ook in Leusden, Soest en Hoevelaken). Dit jaar staan voor het eerst op de achterkant van de plattegrond vier routes aangegeven, die u als bezoeker eventueel kunt volgen, waarbij u naast de deelnemers in de binnenstad ook langs ateliers buiten het centrum komt. Deelnemende ateliers en galeries zijn gemakkelijk te herkennen aan een paarse vlag met het beeldmerk van de KunstKijkRoute.

Wij wensen u alvast veel kunstkijkplezier toe!