You are here

Spetterende start seizoen met een KunstKijkKoop expositie

Foto: Jan Kees Helms
Zondag 19 maart opent de KunstKijkroute het seizoen 2017 met een spetterende KunstKijkKoop expositie in De Nieuwe Stad.
Vanaf 11.00 uur is werk te zien van deelnemende kunstenaars wat voor een vriendelijke prijs ook te koop is. De expositie is voor iedereen open en duurt tot vijf uur. Daarnaast zijn alle deelnemende ateliers en galeries te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur op diverse locaties in de stad, gemarkeerd met de nieuwe KKr vlag.
 
,,Het is één van Nederlands oudste artelierroutes waar Amersfoort trots op mag zijn." Aan het woord is Andrea Scharroo, projectleider van de werkgroep, “elk jaar is het een uitdaging om het publiek met KunstKijken te verrassen. Successen van voorgaande projecten nemen we mee. Zo is dit jaar de KunstKijkKoopexpositie als start van het seizoen, gekopieerd van het succes van de verkoopexpositie tijdens het project ‘Vreemde Gasten’ afgelopen jaar. Voor het publiek is het tegelijkertijd een kennismaking met alle kunstenaars die dit seizoen (weer) meedoen. Het publiek kan tijdens de KunstKijkKoop expositie de nieuwe KKr-boekjes ophalen, daarin aankruisen welke kunstenaar(s) ze willen bezoeken op deze zondag of op een andere KKrzondag”. Ook is het mogelijk een brunchbroodje te eten, alvorens aan de eerste kunstwandeling van het seizoen te beginnen.
Het handzaam, informatief KKr boekje is vernieuwd met een handige indexuitleg en is gratis af te halen bij de kunstkijkkoopexpositie komende zondag of bij VVV, bibliotheek, tal van winkels en natuurlijke bij deelnemende galeries en kunstenaars.
Nieuwe deelnemers zijn onder andere Jenneke Mulder, Astrid Bruggeman en Marije Sikking. Zij vormen het collectief P68, vernoemd naar het adres Puntenburgerlaan 68 waar zij gehuisvest zijn tijdens de KKr. De beelden van Astrid geïnspireerd door ingrijpende gebeurtenissen uit haar leven, met de abstracte beelden van Marije combineren geraffineerd met de trouvailles van Jenneke. Gevonden voorwerpen of andere materialen die zij voor zichzelf laat spreken. “De schoonheid laten zien van wat afgeschreven, weggegooid of verwaarloosd werd. De toeschouwer op een andere manier laten kijken naar iets wat zij misschien al eerder zagen”, aldus Jenneke .
Astrid vertelt: “Kunst is een soort ontwikkelingswerk. Het is bedoeld om mezelf als kunstenaar verder te ontwikkelen en te ontdekken. Mijn objecten zijn het resultaat van een proces dat ikzelf doormaak, maar het vertelt ook een verhaal. De kijker herkent zichzelf, of het verhaal en maakt een eigen verhaal”. En Marije vult aan over haar beelden: “Mooie vormen zijn voedsel voor de ziel. Vanuit die visie zoek ik steeds naar de eenvoud, om tot rustige, gave vormen te komen”.
 
De kunstkijkroute is iedere derde zondag van de maanden maart, april, mei, september, oktober en november door de hele stad. In Frame.de.galerie, Discover!, aan de Stadsring 2, exposeren vanaf 19 maart Martijn Versteeg met fotorealistische schilderijen en Iris Nijenhuis met sieraden.
Categorie: