You are here

interessante gast expositie bij Stark in kunst

Persbericht
Amersfoort, 3 mei 2018 – Op 20 mei wordt een nieuwe expositie geopend in winkelgalerie Stark in kunst. De galerie biedt elke drie maanden een podium aan ontwerpers en kunstenaars om hun werk en inspiratie te delen. De nieuwe expositie is van gastcurators Margo Weijer en Sonja Cabalt die samen hun bijzondere werk tentoonstellen. Gastcuratoren krijgen in Stark in kunst volledig de vrije hand om hun bijzondere werk te tonen. Stark in kunst bevindt zich in het historische en culturele hart van Amersfoort en biedt naast kunst ook een prachtige en unieke collectie damestassen van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers. Op zondag 20 mei, tevens ook de Kunst Kijk Route van Amersfoort, zal de ontwerpster Margo Weijer aanwezig zijn.

Margo Weijer is ontwerper, stylist en verzamelaar van  oude foto's en objecten. Zij maakt collages van zelfgemaakte foto’s gemixed met oud beeldmateriaal. Op het moment is Margo veel bezig met het fotograferen van steden. Met dit beeld gemixed met  vintage beeld maakt zij collages in photoshop en laat dit printen op hout. Op verzoek van Amerfsoort maakt zij woodprints van Amersfoort. Een ander project van Margo zijn de vintage cubes. Margo verzamelt houten blokjes en vintage (vergeten) boeken die liggen te verstoffen. Van de blokjes maakt ze mini collages met details van het vintage beeld en zo worden de oude foto’s en blokjes gerecycled (recycling art).  Tijdens de expositie bij Stark in Kunst zal Margo haar woodprints van Amersfoort tonen, vrij werk en een kleine collectie vintage cubes.  Sonja Cabalt haar werk is gebaseerd op het vinden van schoonheid in imperfectie, vergankelijkheid en onvolledigheid. Door een breed scala aan materialen, technieken en processen in haar werk te onderzoeken, vaak gecombineerd met traditionele ambachten, probeer ik nieuwe poëtische werelden te creëren.

Noot voor de redactie:
U bent van harte welkom op de opening van de expositie op zondag 20 mei 2018 van 15.00 tot 17.00 uur in Stark in kunst aan de Bloemendalse Binnenpoort 12 in Amersfoort.